Over ons

Ons team

Peter van der Mark

Performance & Birkman Consultant

Mensen maken het verschil, maar het blijft een kunst om het verschil te maken

Vanuit mijn jarenlange ervaring in diverse commerciële, management en directie functies help ik andere bedrijven en organisaties hun prestaties te verbeteren. In mijn zoektocht naar voorspelbaar succes kwam ik terecht bij de HPI en Birkman-methode. Een unieke combinatie om de performance van organisaties (resultaat) en de mensen (gedrag) die er werken duurzaam te verbeteren.

Lees meer

Peter van der Mark (1959) werkte voor verschillende internationale bedrijven en heeft ruim 35 jaar ervaring op verschillende functieniveaus: van junior verkoper tot commercieel, algemeen en groepsdirecteur. Hij stond aan de basis van spraakmakende concepten en verzorgt regelmatig workshops op het gebied van organisatieontwikkeling & gedrag. Peter adviseert bedrijven, organisaties en (semi)overheden bij het verbeteren van de organisatieperformance. Hij is tevens eigenaar van Aicon Impact. Daarnaast is Peter als lid van de Raad van Toezicht verbonden aan SKPCPO Delta.

Wim Nijman

Senior Performance & Birkman Consultant

Zet een goede medewerker in een slechte organisatie (en omgekeerd): van beide komt weinig meer terecht

Niet helemaal origineel… maar mij wel op het lijf geschreven. Mijn passie is het in samenhang ontwikkelen van talenten van mensen en het verbeteren van de prestaties van organisaties.

Lees meer

Na tien jaar docentschap aan een Pedagogische Academie stapte Wim Nijman (1946) in 1980 over naar het bedrijfsleven en vervulde diverse managementfuncties binnen trainingsorganisaties. Binnen Aicon is Wim werkzaam als consultant en coach in uiteenlopende (internationale) organisaties - zowel profit als non-profit - en maakt gebruik van recente, beproefde methoden om de performance van mensen en organisaties te ontwikkelen. Als nevenactiviteit is hij actief lid van verschillende internationale organisaties op het gebied van organisatieadvies, training en coaching.

Ine de Blok

Office Manager

Als je doet waar je goed in bent, heb je plezier in je werk

Werken voor een bedrijf dat zich bezig houdt met performance vraagt om een voortdurende alertheid en ontwikkeling van de eigen medewerkers!

Lees meer

Geboren in Amsterdam, opgegroeid in de Achterhoek, voel ik me al meer dan 35 jaar thuis in Arnhem. Na diverse administratieve functies en een aantal jaren fulltime moeder schap, heb ik bij Aicon een nieuwe uitdaging opgepakt. Als medewerkster van het eerste uur heb ik de groei en ontwikkeling van Aicon van dichtbij kunnen meemaken en de kans gekregen me te ontwikkelen van administratief medewerkster tot office manager. Als 'spin in het web' zorg ik dat werkzaamheden en processen gestroomlijnd lopen, afspraken gecoördineerd worden en klanten op een juiste wijze te woord worden gestaan.

Koos de Haan

Senior Consultant, Jurist & HR-manager

Vaak weten ondernemers niet welke HR mogelijkheden er zijn, een kleine aanpassing maakt vaak al het verschil

Mijn aanpak begint met een gedegen analyse en het ontrafelen van de knoop naar ‘behapbare brokken’. Ik besef dat het voor veel mensen lastig is om focus te houden op de geformuleerde doelstellingen. Daarnaast is er sprake van verschillende vaardigheden en achtergronden. Het is de kunst die zaken naadloos met elkaar te combineren en mensen die elkaar aanvullen als team te laten functioneren. Soms ontkomt de organisatie niet aan ferme besluiten. Daar loop ik niet voor weg, maar dan wel met respect voor mens en organisatie.

Lees meer

Koos de Haan (1948) werkte bij verschillende grote internationale bedrijven en heeft ruim 30 jaar ervaring in het personeelsvak. Daarnaast helpen zijn economische en juridische opleiding (arbeidsrecht) bij het vinden van de juiste oplossing en waar mogelijk bij het voorkomen van problemen. Na de laatste functie van groepsdirecteur HR is hij een praktisch ingestelde en inspirerende interim -manager, coach en aansprekende adviseur.

Frank van Roozendaal

Trainer & Coach

Het belangrijkste in communicatie is te horen wat er niet gezegd wordt.

Succes is niet alleen afhankelijk van de gekozen bedrijfsstrategie, maar vooral van de mensen die het uitvoeren. Het is mijn passie om samen met medewerkers, management en directie tot effectieve verbetering van werkwijzen en aanpak te komen, om vooraf gestelde bedrijfsdoelen te halen. Inzet van álle partijen is daarbij een voorwaarde.

Lees meer

Na de kaderopleiding werkte Frank van Roozendaal (1970) jarenlang als instructeur voor het Ministerie van Defensie. Daarna vervulde hij diverse management- en directiefuncties in de automotive sector, de retail en in de bouw. Vanaf 2005 werkt hij vooral als interimmanager, trainer en coach. Zijn jarenlange ervaring als interimmanager, trainer, coach en klankbord hebben zijn aanpak gevormd: uiterst praktisch, morgen toepasbaar, weinig theorie, doen-doen-doen, confronterend, opbouwend, met humor en altijd met respect.

Bart Bastianen

Consultant

Met een team van vijf gedreven mensen, verander je de wereld

Het is altijd weer verbazingwekkend om te zien dat goede initiatieven stranden voor ze gestart zijn. Medewerkers en leidinggevenden werken hard, maar zelden met een heldere eenduidig visie. Organisaties nemen onvoldoende de tijd om de wereld om hen heen echt te begrijpen. Voor evalueren is vaak geen tijd en fouten maken is uit den boze. Als programmamanager creëer ik weer ruimte om te leren. Leren van, met en aan elkaar. Niet alleen uit het boekje, maar ook in de praktijk, door vanuit het doel met lef te experimenteren en van onze fouten te leren.

Lees meer

Bart Bastianen (1977) is organisatiewetenschapper en Technisch Bedrijfskundige. Na enkele jaren als projectmanager te hebben gewerkt, heeft hij zich gespecialiseerd in de lerende organisatie. Door zijn pragmatische kijk op leren en ontwikkelen van mensen en organisaties, zorgt hij voor verbinding tussen de verschillende lagen in de organisatie. Leren doe je samen. Door zijn ervaring binnen zowel MKB als non-for-profit organisaties heeft hij zich ontwikkeld tot een ondernemende begeleider van organisaties richting het gewenste resultaat.

Peter Hans Mastboom

Opleider, Consultant & Coach

Wanneer u verder kunt, hebben we het samen voor elkaar

Drijfveren, essentie en nuance zijn drie woorden die onlosmakelijk met mij verbonden zijn. Wat drijft mijzelf en de ander in het leven? Waar vinden we elkaar? En hoe creëren we samen een plezierige samenleving in werk en privé? Ons levenskunstwerk vraagt om een continue, pragmatische ontwikkeling met blijvend oog en oor voor het detail. Genuanceerd, met liefst wat humor, ben ik doorgaand opzoek naar de essentie van het actuele onderwerp. Dit is de grondslag waarop ik graag wil bijdragen aan uw doelen. Liefst in een combinatie van coaching, als mentor en consultant.

Lees meer

Peter Hans Mastboom (1957) is facilitator in hart en nieren. Zijn loopbaan wordt gekenmerkt door werkzaamheden waarin de wens van de ander centraal staat. Op eigen wijze faciliteert hij mens en organisatie bij het bereiken van hun doel. De oorspronkelijke drijfveren staan hierbij altijd centraal. Praktische ervaring in leidinggeven heeft hij onder andere opgedaan als facilitair manager van Amnesty International, directeur van Café - Restaurant Vertigo in het Nederlands Filmmuseum en als mede eigenaar van Comcare ICT Kenniscentrum. Na zijn opleiding tot coach en mentor heeft Peter Hans zich gespecialiseerd in (Persoonlijke) Leiderschapsontwikkeling. De menselijke maat, betrokkenheid en creativiteit zijn direct herkenbaar in zijn aanpak. Hij weet hiermee resultaat gericht mens en organisatie te ontwikkelen en verbinden.

Jan Paul Buijk

Trainer

Soms is het beter om even stil te staan

Als geboren 'positivo" ben ik altijd op zoek naar het optimaliseren van de eigen beïnvloedingsruimte. Het geeft mij voldoening en energie wanneer mensen het roer van hun professionele bootje weer stevig(er) in handen krijgen

Lees meer

Jan-Paul Buijk studeerde lichamelijke opvoeding om vervolgens gedurende 10 jaar kinderen het plezier van bewegen te laten ervaren. De wens om zich verder te ontwikkelen leidde tot een studie onderwijskunde (specialisatie bedrijfsopleidingen) en resulteerde in een onderwijsadviesfunctie en vervolgens een eigen outplacementbureau. Inmiddels is hij al jaren actief als interim manager en trainer/adviseur. Jan-Paul is een breed ontwikkelde trainer op het terrein van cultuurverandering en communicatieprocessen binnen lerende organisaties. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in trainingen gericht op het omgaan met ongewenst gedrag. Als expert op het gebied van agressie(hantering) spreekt hij regelmatig op landelijke congressen.

Bjorne Willemsen

Acteur Trainingen

Het geeft mij voldoening wanneer mijn spel iets positiefs bijdraagt aan de ontwikkeling en groei van mensen

Nadat hij heeft besloten om zijn hart te volgen en te gaan camera-acteren kwam uiteindelijk het trainen toch weer op zijn pad in de vorm van acteur in trainingen. Inmiddels doet hij dit alweer acht jaar met veel plezier voor verschillende trainingsbureau’s. Daarnaast kunt u hem af en toe voorbij zien komen in series, films of commercials.

Lees meer

Bjorne Willemsen (1970) heeft veel trainingservaring opgedaan binnen het Holland Casino in Nijmegen waar hij ruim zes jaar heeft gewerkt als instructeur en hoofd opleidingen tafelspelen. Bjorne wordt als trainings-acteur regelmatig ingezet voor de trainingen "omgaan met lastig gedrag en (verbale) agressie" Lees meer over Bjorne op zijn website